Tomaszów Mazowiecki

Aktualności

Nowa linia do produkcji przekąsek w zakładzie Frito Lay w Tomaszowie Maz.

Nowa linia do produkcji przekąsek w zakładzie Frito Lay w Tomaszowie Maz.
Lipiec 14
18:59 2017

13 lipca br. w zakładzie Frito Lay w Tomaszowie Mazowieckim miało miejsce uroczyste otwarcie nowoczesnej linii do produkcji słonych przekąsek. 

W uroczystym otwarciu nowej linii produkcyjnej w zakładzie Frito Lay w Tomaszowie Mazowieckiem wzięli udział przedstawiciele lokalnych władz: Marcin Witko – Prezydent Tomaszowa Mazowieckiego oraz Mirosław Kukliński – Starosta Tomaszowski.

Nowa linia do produkcji chrupek kukurydzianych Cheetos w należącej do PepsiCo fabryce Frito Lay w Tomaszowie Mazowieckim uzupełni sześć działających w tym zakładzie linii produkcyjnych. Pozwoli ona PepsiCo w Polsce zwiększyć moce produkcyjne o 10% rocznie.

„Zakład Frito Lay w Tomaszowie Mazowieckim w ciągu ostatnich kilku lat przeszedł znaczną modernizację. Dzięki uruchomieniu nowej linii będziemy mogli oferować więcej chrupek kukurydzianych konsumentom w Polsce i innych krajach w Europie Środkowo-Wschodniej” – powiedział Krzysztof Dudziński, Dyrektor Zakładu Frito Lay w Tomaszowie Mazowieckim, Grupa PepsiCo.

W 2006 roku PepsiCo przejęło firmę Star Foods, producenta słonych przekąsek oraz jego zakład produkcyjny w Tomaszowie Mazowieckim. W ciągu kolejnych czterech lat PepsiCo znacząco zmodernizowało fabrykę, unowocześniło linie produkcyjne oraz infrastrukturę w zakładzie, dzięki czemu obecnie jest on o wiele bardziej wydajny. Fabryka Frito Lay w Tomaszowie Mazowieckim produkuje słone przekąski, w tym szeroki wybór chrupek kukurydzianych Cheetos, które są oferowane konsumentom w Polsce, Czechach i Słowacji.

Informacja prasowa


Skomentuj

Archiwa